Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ξύπνησε Μνήμες το Καύχημα της Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ιστορικό documentaire για την Σμύρνη, παρουσιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Καστρί – Domotel, από τη φιλόλογο Λίλα Παπαδημητρίου.
Ο καθηλωτικός της λόγος συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο, ξυπνώντας γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας. Η ελληνική Σμύρνη του θρύλου, της ιστορίας και του πόνου ξαναζωντάνεψε 96 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή τιμώντας τη θυσία των Μικρασιατών.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο τ. Υπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Σίσσυ Παπασπύρου, η Πρόεδρος της «Μένανδρος ΑΕ» Πόλυ Αστερίου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης Λίλα Δραγώνα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος, το μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Αγγελική Βαλασοπούλου, ο τ. Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Μανώλης Κουρμαδιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Ερυθραίας Κυριάκος Μαρτάκης, η Πρόεδρος του «Απόλλωνα Μουσιγέτη» Ολυμπία Μπισκίνη και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ