Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Νέοι του Δήμου Κηφισιάς γίνονται πρεσβευτές του προγράμματος κομποστοποίησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νεολαία  του Δήμου Κηφισιάς ενημερώνεται, ψάχνει και πρωτοστατεί  σε δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος και βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων.

Μαθήτριες και μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν την πρόταση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργου Σκορδίλη να μετέχουν σε βίντεο που  προβάλλει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στο Δήμο με αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Οι νέοι της Κηφισιάς παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το πόσο εύκολο και εφαρμόσιμο είναι να διαχειριστούμε τα φυτικά υπολείμματα των σπιτιών μας και των κήπων μας, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις ποσότητες των απορριμμάτων μας και αξιοποιώντας μέρος αυτών για την παραγωγή  εδαφοβελτιωτικού λιπάσματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: “Ο Δήμος Κηφισιάς  υπεύθυνα και συστηματικά διεκδικεί κάθε πηγή χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να ενισχύσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται στον Δήμο μας. Ήδη έχει καταθέσει πρόταση  με τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» ύψους  3.095.427 € για την ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου μας και συγκεκριμένα στη διαχείριση ενός νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ