Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Με βραβεύσεις και ευχές η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με βραβεύσεις, ποιοτική μουσική, παρουσίαση της βραδιάς από την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου , ευχές αλλά και την παρουσία πλήθους κόσμου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου.
Η εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ξεκίνησε με την ευλογία του Πανοσιολογιώτατου Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η ομιλία του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ έδωσε τις ευχές του για μια Καλή Χρονιά, με Υγεία, Εργασία Τύχη και Αγαθά έργα.
Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε το 2019, ως χρονιά καθοριστική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω του νέου εκλογικού συστήματος. Πρόκειται για «ένα πρωτόγνωρο μοντέλο με αβεβαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή δεν θα διαθέτει πλειοψηφία συνεπώς είναι αναγκαία η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να μην βρεθεί η διοίκηση στο εκκρεμές».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι βασιλόπιτας στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Δήμητρα Αγαπάκη καθώς και στις προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας Λίλα Δραγώνα, Ρένα Πολίτη, Δήμητρα Δελή. Επίσης βασιλόπιτα πήραν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, το Σωματείο Εργαζομένων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση που φιλοξένησε την εκδήλωση καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Βασίλης Βάρσος και Νίκος Χιωτάκης.
Τις ευχές τους έδωσαν επίσης η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, βουλευτής Αννετα Καββαδία, οι Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, οι βουλευτές της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Ξυπολυτάς και Ζωή Ράπτη. Από την ΝΔ παρευρέθηκαν ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωµανός, ο Σάκης Ιωαννίδης και η Μαριάνθη Καφετζή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ