Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μείωση κατά 10% στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών της Κηφισιάς για το 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 14 Νοεμβρίου 2018 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς μετά και από εισήγηση του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παντελεάκη, αποφασίστηκε η μείωση των τροφείων για όλα τα παιδιά που φοιτούν στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Κηφισιάς, και Νέας Ερυθραίας.
Από την καταβολή των τροφείων απαλλάσσονται εντελώς οι ωφελούµενοι του ευρωπαϊκού προγράµµατος ΕΣΠΑ «Εναρµόνιση Επαγγελµατικής και Οικογενειακής Ζωής».

Οι απαλλαγές που προβλέπονται είναι σημαντικές και αφορούν μεγάλο αριθμό ωφελούμενων οικογενειών. Συγκεκριμένα:
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής εφ’ όσον υπάρχει στην οικογένεια άτοµο µε ειδικές ανάγκες (γονείς, παιδιά) κατ’ ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67% και µε την προϋπόθεση οικείας βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή της Α/βάθµιας Υγειονοµικής Επιτροπής.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής παιδιά προερχόµενα από διάφορα ιδρύµατα / ορφανοτροφεία.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής µονογονεϊκές οικογένειες χήροι/ες, διαζευγµένοι/ες µε εισόδηµα µέχρι και 13.000,00 €. Εάν το εισόδηµα είναι άνω των 13.000,00 € ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής κατά 50% τα τέκνα υπαλλήλων (µονίµων, αορίστου χρόνου και συµβασιούχων) του ∆ήµου Κηφισιάς και για όσο εργάζονται εντός του έτους.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής οικογένειες εφ’ όσον το συνολικό οικογενειακό εισόδηµα δεν ξεπερνά τις 12.000,00 € όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό σηµείωµα της Εφορίας.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής οικογένειες µε έναν άνεργο γονείς µε εισόδηµα µέχρι 30.000,00 €. Εάν το εισόδηµα είναι άνω των 30.000,00 € ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής οικογένειες µε εισόδηµα µέχρι και 15.000,00 €, στη περίπτωση που υπάρχουν δύο άνεργοι γονείς.
• Απαλλάσσονται της οικονοµικής συµµετοχής οι πολύτεκνες οικογένειες (µε τέσσερα παιδιά και άνω) µε εισόδηµα µέχρι και 60.000,00 €.
• Σε τρίτεκνη οικογένεια γίνεται έκπτωση 50% στο σύνολο των τροφείων µε εισόδηµα µέχρι 60.000,00 €. Εάν το εισόδηµα είναι άνω των 60.000,00 € ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων. Στις τρίτεκνες οικογένειες το τρίτο (3ο ) τέκνο απαλλάσσεται πλήρως της οικονοµικής συµµετοχής, µε την προϋπόθεση ότι φιλοξενούνται και τα τρία (3) τέκνα σε Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθµό του ∆ήµου Κηφισιάς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ