Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κ.Π. Προνόη: Ξεκίνησε και πάλι η πρακτική άσκηση φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε και πάλι η υποδοχή φοιτητών/ -τριών για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ “Προνόη”, με τη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η πανδημία του covid-19, είχε σταματήσει την Πρακτική Άσκηση των Κοινωνικών Λειτουργών στο Κέντρο, που εδώ και 15 χρόνια υλοποιούταν απρόσκοπτα. Έτσι, η “Προνόη” υποδέχθηκε τους 25 πρώτους φοιτητές στην πλατφόρμα του zoom. Οι φοιτητές ήταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μετέφεραν την ανακούφισή τους, που κατάφεραν να ξαναμπούν στους ρυθμούς της πρακτικής άσκησης.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Βασιλική Αλεξάκη, Επιστημονικό Στέλεχος-Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους από το Κ.Π «Προνόη».

Στην Πρακτική Άσκηση στο Κ.Π «Προνόη» , οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία:

  • Να εξασκηθούν στο επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού
  • Να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για το έργο της Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Την ευθύνη για την Πρακτική Άσκηση των Κοινωνικών Λειτουργών στο Κ.Π «Προνόη» έχουν τα Επιστημονικά Στελέχη και Κοινωνικοί Λειτουργοί, Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου και Βασιλική Αλεξάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ