Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κ.Π. Προνόη: Νέο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Επικοινωνία στην οικογένεια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη», συνεχίζει τις δράσεις του διαδικτυακά και το 2021 με ένα ολοκαίνουργιο σεμινάριο.

Στόχος του σεμιναρίου με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια» είναι η ενδυνάμωση των γονέων και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μέσα από την εκμάθηση γονεικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την προστασία της οικογενειακής συνοχής και επικοινωνίας.

Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00-20:00. Πρόκειται για 10 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Tετάρτη 18:00-20:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

Μέσα από το σεμινάριο οι γονείς θα μπορέσουν:
1. Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
2. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
3. Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
4. Να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
5. Να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
6. Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ' αυτές.
7. Να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της αίτησης, στην ιστοσελίδα του Κ.Π ΠΡΟΝΟΗ, www.pronoi.org.gr στο μενού «δηλώσεις συμμετοχής» μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2021.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ