Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κ.Π. Προνόη: Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν… τις κάλτσες τους αλλιώς!

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, Πανελλήνια Ημέρα για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη», υλοποίησε στα νηπιαγωγεία της Κηφισιάς το πρόγραμμα με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί».

Πρόκειται για μια βραχεία παρέμβαση που στοχεύει στην πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας. Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί είχαν προσκληθεί να φοράνε διαφορετικές κάλτσες οι οποίες αποτέλεσαν και το ερέθισμα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να δείξουμε στα παιδιά ότι πρέπει να χαιρόμαστε και να αξιοποιούμε τη μοναδικότητά και την διαφορετικότητα μας και ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, το νοιάξιμο του ενός για τον άλλο είναι απαραίτητα συστατικά για είμαστε όλοι μέσα στην ομάδα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η παρέμβαση «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» υλοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο ανά τμήμα από την ομάδα του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ με την ταυτόχρονη παρουσία των νηπιαγωγών.

 

 

 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5 σχολεία, το 1ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, το 6ο Νηπιαγωγείο Κηφισίας, το 1ο, 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας. Έλαβαν μέρος 252 μαθητές ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν 17 άτομα, η επιστημονική ομάδα του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ», οι εθελοντές του Κέντρου και οι εκπαιδευόμενες φοιτήτριες.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και από άλλα σχολεία από τους ίδιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες αξιοποίησαν την προτεινόμενη μεθοδολογία και τα υλικά του προγράμματος.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ