Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κ.Π. Προνοή: Σμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα την επιστήμη την πρόληψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε με την συνεργασία του ΕΠΙΨΥ-ΟΚΑΝΑ-ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ-ΚΠ ΠΥΞΙΔΑ, το πρώτο μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα «Η Επιστήμη Της Πρόληψης: Από Τη Θεωρία Και Την Τεκμηρίωση Στην Πράξη»  με τηλεδιάσκεψη δύο εκπαιδευτικών ομάδων.

Στην μία συμμετείχαν στελέχη του ΟΚΑΝΑ που ασχολούνται με την Πρόληψη ενώ στην άλλη συμμετείχαν Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη απευθύνεται σε επαγγελματίες που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων στον τομέα της πρόληψης σε εθνικό/περιφερειακό/τοπικό επίπεδο, επαγγελματίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό παρεμβάσεων στην περιοχή τους/σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και χαράσσοντες πολιτική.

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτονται θέματα όπως:

  • βασικές αρχές καθολικής, επικεντρωμένης, ενδεδειγμένης και περιβαλλοντικής πρόληψης,
  • επισκόπηση νεότερων δεδομένων σχετικά με την υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων
    παρεμβάσεων πρόληψης στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα,
  • η σημασία της συνηγορίας για επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόληψη,
  • η σημασία της αξιολόγησης κ.ά.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε κάθε χώρα, ο σχεδιασμός προέβλεπε την αξιοποίηση τριών συνεργατών/εκπαιδευτών από το χώρο της πρόληψης μαζί με την Υπεύθυνη του Τομέα Μείωσης της Ζήτησης από το ΕΠΙΨΥ/ΕΚΤΕΠΝ κα Ιουλία Μπάφη.

 

 

Από την Ελλάδα συμμετέχουν επιπλέον, η κα Ε. Γεωργουλοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Πρόληψης – εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ, και δύο επαγγελματίες από τα Κέντρα Πρόληψης, η κα Σ. Μακαρώνη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ Δήμου Κηφισιάς και κα Μ. Κυριακίδου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ Δήμου Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης-εκπρόσωπος του Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Μακεδονίας και Θράκης.

Θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο σκέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος με την
υλοποίηση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου (e-Learning) και την σύνδεση με μια ευρωπαϊκή
ηλεκτρονική πλατφόρμα δικτύωσης επαγγελματιών πρόληψης που θα υλοποιηθεί από τον
Νοέμβριο του 2020 ως τον Φεβρουάριο 2021.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ