Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κηφισιά: Συνεχίζεται η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση πεσμένων δένδρων (πάνω από 600) και κλαδιών που υπάρχουν στο σύνολο του Δήμου Κηφισιάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, όλες αυτές τις μέρες οι Υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, του Πρασίνου, του Τμήματος Ογκωδών, του Τεχνικού Συνεργείου και άλλων υπηρεσιών εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν, υπό τον συντονισμό των Αντιδημάρχων Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας Ζέτη Κασιμάτη και Ανακύκλωσης-Πρασίνου Γιώργο Σκορδίλη.
Οι υπάλληλοι των Τμημάτων Πρασίνου και Ογκωδών του Δήμου φροντίζουν να απελευθερώνουν τους δρόμους (με προτεραιότητα στους κεντρικούς) και τα πεζοδρόμια από τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν σπάσει.
Οι επόπτες πραγματοποιούν αυτοψίες στα σημεία και αποστέλλουν τα ανάλογα μηχανήματα. Υπάρχουν σημεία τα οποία χρειάζονται γερανοφόρα οχήματα και σημεία που απελευθερώνονται με επίγεια μέσα.
Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους ιδιώτες που προσέλαβε εκτάκτως ο Δήμος Κηφισιάς τη προηγούμενη εβδομάδα, επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, με 10 φορτωτές- JCB, 3 Bobcat και 15 φορτηγά.
Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα από τη Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο συλλέγοντας πάνω από 100 φορτηγά κάθε ημέρα, με κορμούς δέντρων και κλαδιών. Οι επεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες λόγω του τεράστιου όγκου των δέντρων και των κλαδιών που έχουν σπάσει.
Ο Δήμος Κηφισιάς στην προσπάθεια αυτή ζητά από τους δημότες στα αιτήματα τους να δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες όπως για παράδειγμα εάν το δέντρο βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ή όχι ή εάν γειτνιάζει με ηλεκτροφόρα καλώδια. Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, στα τηλέφωνα 2106229101 2106228335 και στο Γραφείο Δημότη 2132007272.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ