Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Κηφισιά: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων – Παρίσταναν υπαλλήλους του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 4 κατηγορούμενοι ως μέλη σπείρας κακοποιών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και απάτη με υπολογιστή.

Μάλιστα, η συμμορία απασχολούσε για πολλούς μήνες την Αστυνομία καθώς προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένοι, και στο πλαίσιο αυτό συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς για τον εντοπισμό των μελών της και την πλήρη αποδόμησή της.

Όπως αναφέρεται, ένα ύποπτο όχημα με 4 επιβάτες έγινε αντιληπτό στην περιοχή της Κηφισιάς. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και σε ειδική κρύπτη στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου πάνω από τα καθίσματα, χρήματα και δύο χρυσά δαχτυλίδια (βέρες).

Το όχημα με τους επιβάτες οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα τα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από άτομο στην ίδια περιοχή, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και μια περίπτωση ληστείας, ενώ συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και ένα ακόμη άτομο που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Αναλυτικά η δράση της σπείρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ, η συμμορία αναλάμβανε δράση πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούμενη με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον 3 ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, οι οποίοι ήταν κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

Στη συνέχεια, είτε παραβίαζαν με εργαλεία κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε ισχυρίζοντα ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου, κάποιοι εξ’ αυτών απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη “μπούκαραν” στα σπίτια.

Έπειτα, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ακόμη και τραπεζικές κάρτες, με τη χρήση των οποίων πραγματοποιούσαν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Μάλιστα, στην περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των οικιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια και με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν. Αμέσως μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου και έτσι διέφευγαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ