Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 της σχολικής χρονιάς και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΔΕΠ και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς παρέστη κατά την τελετή του Αγιασμού στα σχολεία 3ο -9ο Νηπιαγωγεία Κηφισιάς, Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς και Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Μαζί με τον Δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και ο Πρόεδρος της Μένανδρος Α.Ε. Γιάννης Παντελεάκης.

Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «χαρούμενη και ασφαλή χρονιά με έμπνευση, αλληλεγγύη και συνεργασία μακριά από περιορισμούς και τον φόβο των προηγούμενων δύο ετών». Απευθυνόμενος προς τα παιδιά επεσήμανε «στα σχολεία υπάρχει η χαρά της συναναστροφής αλλά και το καθήκον της επίτευξης των στόχων. Ο Δήμος φέτος θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους μαθητές της Β’-Γ’ Λυκείου με Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εσείς μη σταματάτε να ονειρεύεστε. Εάν πιστέψετε στα όνειρά σας θα τα κατακτήσετε!».

 

 

Ο κ. Θωμάκος τόνισε επίσης πως ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός τόσο στο έργο της προσχολικής αγωγής όσο και των Νηπιαγωγών καθώς «δίνει μεγάλη σημασία στα ευαίσθητα αυτά χρόνια όπου τα παιδιά διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και εξελίσσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες. Αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε επίσης να μη χρειαστεί οι γονείς να καλύψουν δαπάνες για γραφική ύλη και αναλώσιμα των νηπίων».

Ευχές από τον Δήμαρχο και στους γονείς «να χαίρεστε την πρόοδο των παιδιών σας και οι κόποι και οι θυσίες σας να πιάνουν τόπο και να αποδίδουν».

 

 

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει φροντίσει για αυξημένο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων ενώ θα συνεχίσει εργασίες και επεμβάσεις  στα σχολικά κτήρια όπου χρειάζεται.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε επίσης ότι προγραμματίζονται σχολικές δράσεις στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

•        Συμβολική φύτευση ενός δέντρου σε κάθε σχολείο στη μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής

•        Προσπάθεια δημιουργίας μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας στην Αρχαιότητα» στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ