Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εγκαινιάστηκε η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Αποκλειστικά στον Χ-τύπο Γεωργιάδης, Κεραμέως και Καιρίδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός επιτέλους “σταθεροποιήθηκε” και η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς κατάφερε να υποδεχθεί πλήθος κόσμου σε μια λιτή, αλλά συμβολική τελετή εγκαινίων.

Τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, οι φανατικοί θαυμαστές της διοργάνωσης προσήλθαν στο Άλσος “Δημήτρης Ζωμόπουλος” τόσο για να απολαύσουν τα άνθη και φυτά στα περίπτερα των παραγωγών, όσο και για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια που έλαβαν χώρα με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκος , οι Βουλευτές Βορείου Τομέα με τη ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος και Δ. Καιρίδης, ο Βουλευτής Βορείου Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, η Βουλευτής της ΝΔ Χ. Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Πριν από το ο,τιδήποτε πραγματοποίηθηκε ο αγιασμός, και αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Ανθοκομική ως το “προϊόν της πόλης”, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ για μια ακόμη φορά επεσήμανε τον “υγιειονομικό άθλο” που καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και η Ανθοκομική, τονίζοντας τα μέτρα προστασίας.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης δεν δίστασε να αναφέρει πως διανύουμε μια “δύσκολη χρονιά για την ανθοπαραγωγή”. Ο ίδιος συν τοις άλλοις επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικής για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, κάτι που η κυβέρνηση επεδίωξε με ενοτπισμό των πληττόμενων κλάδων και ενίσχυση με πάνω από 10 εκατ. Ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής, Γ. Παντελεάκης κάλεσε στο βήμα και τους υπόλοιπους πολιτικούς εκπροσώπους να χαιρετίσουν την εκδήλωση, όπου όλοι εξέφρασαν το συναισθηματικό τους δέσιμο με τη διοργάνωση, ενώ συμφώνησαν ότι η φετινή Ανθοκομική σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Παντελεάκης συμμερίστηκε την άποψη αυτή χαρακτηρίζοντας την Έκθεση ως “προάγγελο επιστροφής στην κανονικότητα” και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν για την ασφάλεια τόσο των συμμετεχόντων, όσο και του κοινού.

Όσα δήλωσαν στον Χ-τύπο Γεωργιάδης, Κεραμέως, Καιρίδης

Αποκλειστικά στον Χ-τύπο και το xtypos.gr μίλησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής Ανθοκομικής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την χαρά του για την τελική διεξαγωγή της διοργάνωσης αναφέροντας: Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάει η Έκθεση της Κηφισιάς. Εγώ έχω την τιμή να την επισκέπτομαι από μικρό παιδί. Έκαναν έναν εξαιρετικό περίπατο και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ανοίγει υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες”.

Στο ίδιο πλαίσιο από την μεριά της η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ήταν μια μέρα γεμάτη συμβολισμό. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι αυτή η Έκθεση έλαβε χώρα παρά τις δυσκολίες και πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο της Ανθοκομικής τον Γιάννη τον Παντελεάκη που τόλμησαν το εγχείρημα, παντοτε τηρώντας τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Αυτός ο ιστορικός θεσμός πρέπει να συνεχίσει.”

Στο Χ-τύπο μίλησε και ο Βουλευτής Βορείου Τομέα με τη ΝΔ, Δ. Καιρίδης, χαρακτηρίζοντας “πολύ αισιόδοξα” τα εγκαίνια αναφέροντας σχετικά: “Μετά από το κλείσιμο, επιστροφή στην κανονικότητα, και ένα μήνυμα ελπίδας, χαράς, αγάπης που είναι τα λουλούδια, αλλά πέρα από αυτό είναι και ένας πολύ δυναμικός τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, ο οποίος χρήζει κι αυτός της φροντίδας να αναδειχθεί περισσότερο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ