Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Δήμος Κηφισιάς: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις τιμής στην Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμος Κηφισιάς.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της 24ης στο Mνημείο των Πεσόντων στην Κηφισιά, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. Αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας αλλά και των Παιδικών Σταθμών απότισαν φόρο τιμής για του ένδοξους του 1821.

Καταθέσεις στεφάνων έγιναν και από αντιπροσωπείες Προσκόπων,  ΚΑΠΗ, Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου. Για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης. Στεφάνια κατέθεσαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας Πέτρος Τσιλιγκίρης και Χρήστος Λούμπιας αντίστοιχα.

 

 

Στεφάνια κατέθεσαν:​

  • Σχολεία Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας: Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια
  • Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς
  • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς
  • ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς
  • Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι Κηφισιάς
  • Πρόσκοποι Κηφισιάς
  • Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών

 

Παρευρέθηκαν: Οι Αντιδήμαρχοι Αλέξιος Μακρής, Αχιλλέας Κουρέπης και  Γιώργος Σκορδίλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Αυλήτης, Γιάννης Παντελεάκης και Ζέτη Κασιμάτη

 

Η μεγάλη παρέλαση

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, μαθητές κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 21. Παρέλασαν με περηφάνια και καταχειροκροτήθηκαν στη Νέα Ερυθραία.
Την επιτακτική ανάγκη για ειρήνη στη Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο τόνισε στον πανηγυρικό της ημέρας, ο Δήμαρχος. Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή , την οποία τιμά φέτος ο Δήμος με επίκεντρο τη Νέα Ερυθραία.
Τα λάβαρα των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Μνήμης, κρατούσαν μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου, ενώ παρέλασαν με το μηχανοκίνητο τμήμα τους οι Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες και η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών άνοιξαν την παρέλαση.
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκε με το Χορευτικό Τμήμα του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, μπροστά από το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ