Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Δήμος Κηφισιάς: Πιο κοντά στο “όραμα” του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι εργασίες, στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, για το έργο της «στερέωσης κι αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου», με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Εποπτείας Ανέγερσης Επισκευών του Α’ Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης παρακολουθούν στενά την πορεία των εργασιών, που γίνονται ταυτόχρονα και στα δύο κτίσματα του 1930 και του 1970.
Αναλυτικά οι εργασίες
Για την ενίσχυση της θεμελίωσης του παλαιού κτηρίου κατασκευής του 1930, πραγματοποιήθηκαν περιμετρικές εκσκαφές σε όλους τους χώρους (δάπεδο του υπογείου, κλιμακοστάσιο, λεβητοστάσιο), αφαιρέθηκαν τα μηχανολογικά μέρη (σωληνώσεις δικτύου θέρμανσης και ύδρευσης) και καθαιρέθηκαν όλα τα επιχρίσματα από την οροφή και την τοιχοποιία.
Στην επόμενη φάση ξεκινάει η ενίσχυση των συνδετήριων δοκών αλλά και των βάσεων από πέτρα, η κατασκευή περιμετρικού καναλιού αποστράγγισης (drainage) για την απορροή των ομβρίων υπόγειων υδάτων, καθώς και η ενίσχυση της πέτρας.
Στο κτήριο του 1970, αποκαλύφθηκαν όλες οι κολόνες του ισογείου και του Α’ ορόφου από την φέρουσα τοιχοποιϊα, τα δάπεδα έως τις βάσεις αυτών και όλα τα εξωτερικά κουφώματα από αλουμίνιο. Ακόμα, αποξηλώθηκε ολόκληρη η σκεπή που χρησιμοποιούνταν ως υγρομόνωση στα ανεστραμμένα δοκάρια της οροφής του Α’ ορόφου. Οι κολόνες, αφού καθαριστούν επιμελώς, στην επόμενη φάση θα ενισχυθούν σύμφωνα με τη μελέτη, με ινοπλισμένα πολυμερή επιχρίσματα με συγκόλληση από εποξειδικές ρητίνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ