Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Αέρας ανανέωσης στις “Αμαζόνες” Νέας Ερυθραίας – Το μεγάλο “στοίχημα” της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν για την ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

O αθλητισμός τα τελευταία χρόνια στα Βόρεια προάστια της Αττικής έχει κάνει τεράστια άλματα ανάπτυξης, μιας και τόσο με την βοήθεια των Δήμων, όσο και ιδιωτών, έχουν δημιουργηθεί πρωτοποριακοί χώροι για τα νέα παιδιά των περιοχών.

Μια από τις ομάδες που έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα εμπρός, τα τελευταία χρόνια, είναι και οι “Αμαζόνες”. Ο Αθλητικός Όμιλος Νέων – Νεανίδων Ν. Ερυθραίας “Αμαζόνες” ιδρύθηκε από τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο το 1977, έχοντας ως «σημαία» του το άθλημα του βόλεϊ. Με τα χρόνια προστέθηκαν στους κόλπους του το μπάσκετ, η ενόργανη γυμναστική και η κολύμβηση.

• Το τμήμα γυναικείου Volley ball, ιδρύθηκε το 1977 για κορίτσια από 7 ετών και άνω, στο οποίο σήμερα αθλούνται πλέον των 170 αθλητριών.
• Το τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής, ιδρύθηκε το 1980, στο οποίο σήμερα αθλούνται πλέον των 60 αγοριών και κοριτσιών
• Το τμήμα γυναικείου Basketball, ιδρύθηκε το 1982 για κορίτσια από 7 ετών και άνω, το οποίο σήμερα είναι ανενεργό.
• Το τμήμα Κολύμβησης, ιδρύθηκε το 1986, το οποίο σήμερα είναι ανενεργό.

 

Ανάγκη για… ενισχύσεις

Φυσικά το τμήμα που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του συλλόγου δεν είναι άλλο από το βόλεϊ γυναικών που για δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Volley League, όμως την φετινή σεζόν μετά από μια άνιση μάχη με τα προβλήματα υποβιβάστηκε στην Pre League, γνωρίζοντας δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ηλυσιακό, στα play out, αν και στην κανονική διάρκεια είχε τερματίσει στην 10η θέση έχοντας 9 νίκες και 17 ήττες.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του συλλόγου «Τα αίτια της αποτυχημένης φετινής αγωνιστικής περιόδου καταγράφονται και σίγουρα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επερχόμενες χρονιές, χωρίς να παραγνωρίζεται φυσικά και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης, που αποτέλεσε ειδικά φέτος τροχοπέδη στην προσπάθεια της ομάδας, αφού από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν υπήρξε ημέρα προπόνησης ή αγώνα, που να μην καταγραφεί πρόβλημα τραυματισμού ή/και ασθένειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη σειρά των play out όπου δεν αγωνίστηκε μια κορυφαία τραυματισμένη αθλήτρια μας και επιπροσθέτως στον 1ο αγώνα μια αθλήτρια ήταν απούσα ούσα ασθενής (έπαιξε στο δεύτερο αγώνα απροπόνητη), ενώ και στους 2 αγώνες 3 αθλήτριες μας αγωνίζονταν τραυματισμένες χωρίς να έχουν επανέλθει και ουσιαστικά προπονηθεί.

Τούτων δοθέντων το εν λόγω γεγονός ίσως θα έπρεπε να αποτελέσει και οδηγό προς την Ομοσπονδία για επόμενες διοργανώσεις, δεδομένου ότι σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αγωνιστική πορεία μια ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

 

Το ελπιδοφόρο πακέτο μεταγραφών

Το βασικότερο όμως δεν είναι ότι οι Αμαζόνες έπεσαν, αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν την ομάδα στην κορυφαία κατηγορία προχωρώντας σε πολύ στοχευμένες κινήσεις. Η αρχή έγινε με την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή του τμήματος, Βασίλη Πανδή, που αν και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στο τέλος της φετινής χρονιάς, έδειξε θετικά δείγματα και έκανε τους πάντες να καταλάβουν πως η φιλοσοφία και το πλάνο του συμβαδίζουν με αυτά του συλλόγου. Παράλληλα στην ομάδα θα παραμείνει η αρχηγός, Χρυσάνθη Χριστοδούλου, που μετράει τέσσερα χρόνια στις Αμαζόνες, αλλά και η Σοφία Γκρέκα για 3η χρονιά, όπως και η πασαδόρος Ελένη Βυθούλκα η οποία την περσινή περίοδο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον σύλλογο.

Την ίδια στιγμή οι Αμαζόνες έχουν ήδη προχωρήσει σε τέσσερις κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ με στόχο την κορυφή. Η πρώτη είναι η ταλαντούχα ακραία Ερμίνα Γκέκοβιτς, που γεννήθηκε το 2005 και έχει ύψος 1.80 μ, προβλέπεται να ενισχύσει τη γυναικεία ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ, αλλά και το τμήματων Νεανίδων, με την προηγούμενη ομάδα της να είναι το Αιγάλεω. Παράλληλα ο σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Χριστίνα Νικολαΐδη. Η νεαρή, ιδιαιτέρως ταλαντούχα αθλήτρια, αναμένεται να ενισχύσει τη γυναικεία ομάδα από τη θέση της κεντρικής στο νέο πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ, αλλά και τα τμήματα των Κορασίδων και Νεανίδων. Γεννήθηκε το 2006, έχει ύψος 1,86μ και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κορασίδων Κ17. Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε και αυτή με την ομάδα του Αιγάλεω, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδό της.

Παίκτρια των Αμαζόνων για τη νέα σεζόν θα είναι και η 23χρονη (1μ84) κεντρική Άννα Μαρία Καλλή, η οποία προέρχεται από μια σπουδαία διετία με την φανέλα του ΖΑΟΝ, ενώ πέρυσι ήταν καθοριστική στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Pre League απο την ομάδα της Κηφισιάς και της ανόδου στη Volley League. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες κεντρικές που θα αγωνιστούν στη νέα Pre League Γυναικών, ενώ διακρίνεται για το μεγάλο πάθος που βγάζει στους αγώνες αλλά και για την ικανότητα της να μπλοκάρει πολύ ψηλά τις αντιπάλους της.

Φυσικά το μεγάλο «μπαμ» για την ομάδα της Νέας Ερυθραίας δεν είναι άλλο από την έναρξη της συνεργασίας με την διεθνή αθλήτρια Μαρία Νομικού, που θα ενισχύσει την ομάδα μας από τη θέση της κεντρικής στο νέο πρωτάθλημα της Πρι Λιγκ, είναι μια πολύ έμπειρη και πολυσύνθετη αθλήτρια. Η γεννημένη το 1993, με ύψος 1,90 παίκτρια, έχει πλούσια καριέρα έχοντας κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδος όπως και το ευρωπαϊκό τρόπαιο Τσάλεντζ καπ, ενώ έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, όπως και για πέντε χρόνια σε ομάδες του πρωταθλήματος Ιταλίας.

Είναι φανερό, λοιπόν, μέχρι στιγμής πως οι Αμαζόνες όχι μόνο δεν πέταξαν τα… όπλα τους μετά από τον υποβιβασμό, αλλά σήκωσαν τα… μανίκια με στόχο την επάνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ και όλα δείχνουν ότι είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να το πετύχουν ξανά, δείχνοντας σε όλους ποιος είναι ο δρόμος για την επιστροφή στις επιτυχίες μετά από μια ανεπιτυχή χρονιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ