Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Χ. Βρεττάκος: “Να μη χαθεί άλλο αίμα εργατών για να μεγαλώσει η Cosco τα υπερκέρδη της”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε  δήλωση με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Λιμάνι του Πειραιά προέβη ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος.

Όπως αναφέρει: ‘Ένας ακόμη εργάτης τραυματίστηκε την Πέμπτη σε εργατικό «ατύχημα» στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο και έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες σ’ αυτό. Είναι τέτοια η συχνότητα των «ατυχημάτων» στο λιμάνι που αποδεικνύεται ότι τα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες.

Το σωματείο εργαζομένων έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις για την καθιέρωση μέτρων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους του λιμανιού.
Θεωρούμε ότι, η προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, γιατί η δουλειά με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο θα πρέπει να είναι το αυτονόητο.  Σε αυτό τον αγώνα η τοπική κοινωνία πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους.
Να απαιτήσουμε μαζί με αυτούς, να μη χαθεί άλλο αίμα εργατών για να μεγαλώσει η Cosco τα υπερκέρδη της. Να απαιτήσουμε μαζί με αυτούς, απ’ την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης της Επιθεώρησης Εργασίας σε υποδομές και προσωπικό ώστε να μπορεί να επιβάλλει τους στοιχειώδεις ελέγχους για την προστασία των εργαζομένων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ