Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προχωρά το αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην περιοχή του «Σκλαβενίτη» στο Κερατσίνι, το οποίο κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 7.6 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο νευραλγικής σημασίας για το Κερατσίνι, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους, καθώς θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές.

Στο πλαίσιο των μέχρι σήμερα εργασιών έχουν κατασκευαστεί αγωγοί στις οδούς Προύσσης και Βυτινιώτου και από Δευτέρα 21/8/2023 θα συνεχιστούν στις οδούς Κίου, Θεοφράστου, Κωνσταντινουπόλεως, Ανακούς, Καραολή και Δημητρίου, Περικλέους, Φιλελλήνων, Παλληκαρίδη – Αυξεντίου, Κουντουριώτου και Μαρίας ΚΙΟΥΡΙ στα όρια του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας καθώς και στις οδούς Δογάνης από Καπετάν Γέρμα έως Καλλέργη, Καπετάν Γέρμα, Γυθείου, Ραιδεστού, Καλλέργη, Αγίου Δημητρίου, Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη, Δερβενακίων, Χορμοβίτου και Αιτωλικού στα όρια του Δήμου Πειραιά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ