Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις των εργαζομένων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ομόφωνη αντίθεση του στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση από την κυβέρνηση και το οποίο αφορά στα Εργασιακά, εξέφρασε με ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που «ενισχύει τις θέσεις της εκάστοτε εργοδοσίας και αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους -εν μέσω της βαθιάς κρίσης- πλήττοντας θεσμοθετημένα δικαιώματα τους που έχουν κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες», υποστηρίζει.

Προσθέτει παράλληλα: «Το επίμαχο νομοσχέδιο επί της ουσίας επιφέρει την κατάργηση του 8ωρου. Παράλληλα, αφήνει ανοικτή την «κερκόπορτα» για την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δια της πλαγίας οδού επιτρέπει την δεκάωρη εργασία, αφήνει το περιθώριο για απλήρωτες υπερωρίες και εκθέτει τους εργαζόμενους απέναντι στις όποιες πιέσεις της εκάστοτε εργοδοσίας, για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με αρνητικούς όρους, υπό την «Δαμόκλειο Σπάθη» της απόλυσης και ουσιαστικά δρομολογεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Υπενθυμίζουμε ότι η δημόσια διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 00.00.

Καταλήγει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει για μία ακόμη φορά τις πάγιες θέσεις του για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. Κατόπιν όλων αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση».

Είναι ένα νομοσχέδιο που σίγουρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ενστάσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ