Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Όσα έγιναν στην ημερίδα από το Κέντρο Κοινότητας Ρομά στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019 από το Κέντρο Κοινότητας Ρομά (στον χώρο του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου) και αφορούσε τη συνεργασία Αστυνομίας και Ρομά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των στερεοτύπων αλλά και της παραβατικότητας, καθώς και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Proactive που υλοποιήθηκε στο Δήμο Χαλανδρίου την προηγούμενη περίοδο.

Στο δεύτερο μέρος την ημερίδας αναπτύχθηκε διάλογος με στελέχη του Δήμου, κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου, φορείς και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου.

Την συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Ευθυμίου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κώστας Γερολυμάτος, η κ. Αλεξάνδρα Καραγιάννη (νομικός) και η κ. Ελευθερία Κουμαλάτσου (κοινωνιολόγος) εκ μέρους του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργου Σταμάτη, ο Διοικητής του ΑΤ Χαλανδρίου κ. Σπυρίδων Κρεζίας, η κ. Δήμητρα Μυτιληναίου εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη, η κ. Άννα Ελευθερίου εκ μέρους του Παιδικού Σταθμού της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Βασίλης Πάντζος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας  Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, ο κ. Κώστας Παιτέρης Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών και οι κύριοι : Χρήστος Μαρτζέλος και Παναγιώτης Μήτρου Κοινωνικοί Διαμεσολαβητές και εκπαιδευτές του προγράμματος Proactive.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η κ. Ευγενία Κατούφα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου, ο κ. Πολύδωρος Τακόπουλος Νομικός του Δήμου Χαλανδρίου, ο κ. Τάσος Αλεβίζος εκπαιδευτικός και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, καθώς επίσης και κάτοικοι της γειτονιάς που βρίσκεται ο καταυλισμός.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ