Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών του τμήματος Υγείας και των δύο τμημάτων Θετικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης, στο Τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Χημικό κα Βλάχου Σταυρούλα, με συνοδούς καθηγητές τον κ.Τσαλαβούτα Σπύρο, κ. Τζερεφό Κώστα και την κα Πολυχρόνου Σπυριδούλα.

Κατά την ημέρα αυτή, η οποία έχει ορισθεί ως Ημέρα Ανοικτών Πυλών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Χημείας, καθώς και εθελοντές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποδέχθηκαν τους μαθητές και μαθήτριες, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επισκεφθούν χημικά εργαστήρια και να ανακαλύψουν τη μαγεία της Χημείας.

Η επίσκεψη αυτή είχε σκοπό την ενημέρωση για το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος Χημείας, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της Χημείας, των κλάδων της, των εφαρμογών της και της σχέσης της με την καθημερινή ζωή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους, αμφιθέατρα και εργαστήρια ενώ παρακολούθησαν και συμμετείχαν και σε άλλες δράσεις (παρουσιάσεις, συζητήσεις, πειράματα κλπ) αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ