Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Το Κινητό Πράσινο Σημείο “διέσχισε” για τρεις ημέρες τους δρόμους της Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολίτες όλων των ηλικιών απέθεσαν ανακυκλώσιμο υλικό στους κάδους χωριστής συλλογής του Κινητού Πράσινου Σημείου, το οποίο επισκέφθηκε για τρεις ημέρες τον Δήμο Κηφισιάς, από τις 29 έως 1 Δεκεμβρίου 2019.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και σχετίζεται επίσης, με την πρόθεση του Δήμου Κηφισιάς να προχωρήσει στη διαδικασία διαλογής στην πηγή και στην αφύπνιση του ενδιαφέροντος των πολιτών για την Ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων.

Οι εκδηλώσεις για την ανακύκλωση ξεκίνησαν την Παρασκευή από το κέντρο της Κηφισιάς, συνεχίστηκαν το Σάββατο στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς και την τελευταία ημέρα το Κινητό Πράσινο Σημείο επισκέφθηκε την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

Οι πολίτες ανακύκλωσαν σε χωριστούς ειδικούς κάδους μέταλλα, πλαστικά, χαρτί, γυαλί, σύνθετη Συσκευασία, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΕΕ)-μικρού μεγέθους, βρώσιμα έλαια και λίπη.

Τι δήλωσαν Θωμάκος και Σκορδίλης

«Οι περιβαλλοντικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου οι πολίτες να μάθουν τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης και κυρίως της διαλογής στην πηγή, έτσι ώστε ένα μεγάλο ποσοστό των υλικών να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Το κινητό Πράσινο Σημείο είναι ένα μέσο ενημέρωσης και εκπαίδευσης με πρακτικό τρόπο», επισήμανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Γιώργος Σκορδίλης δεν έκρυψε τη ικανοποίησή του για την συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας του Δήμου μας. «Είναι πολύ ελπιδοφόρο να συμμετέχουν νέα παιδιά στη δράση και να γεμίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού, αλουμινίου, χαρτιού και γυαλιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την ανακύκλωση υλικών οι πολίτες συμμετείχαν σε παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την χωριστή διαλογή των αποβλήτων. Διανεμήθη επίσης ενημερωτικό φυλλάδιο, με οδηγίες χρήσης (πώς γίνεται η συλλογή, τι επιτρέπεται να τοποθετείται στον κάθε κάδο), καθώς και τσάντες ανακύκλωσης.

Στην περιβαλλοντική δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, συμμετείχε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Καθαριότητας. Το σημείο επισκέφθηκαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης όπου ενημερώθηκαν για θέματα ανακύκλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ