Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Την επέκταση και λειτουργία των δομών αστέγων στην Αττική μέχρι το 2023 χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις νέες δομές Αστέγων, Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας και Υπνωτηρίων, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, στους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπρόπυργου και του Ρέντη.

Παράλληλα στηρίζει τις υφιστάμενες δομές με την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας τους για παροχή υπηρεσιών σίτισης, διανυκτέρευσης, υγειονομικής φροντίδας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ειδικότερα, βάσει των δράσεων που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής:

– στον Δήμο Καλλιθέας δημιουργείται νέο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων
– στον Δήμο Πειραιά ενισχύονται η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και Υπνωτηρίου και η συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων δομών, του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου
– στον Δήμο Αθηναίων ενισχύονται επίσης περαιτέρω οι υφιστάμενες δομές με την δημιουργία νέων Υπνωτηρίων και Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων
– στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη ενισχύονται η συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών, Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και Υπνωτηρίου, παράλληλα με την ίδρυση νέου Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και νέου Υπνωτηρίου
– Στον Δήμο Ασπρόπυργου ενισχύεται επίσης η δημιουργία νέου Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων

Τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) παρέχουν στους αστέγους σειρά υπηρεσιών όπως η ψυχοκοινωνική στήριξη, η πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, η ατομική φροντίδα και υγιεινή, η διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης και εργασιακής επανένταξης, η σίτιση και η συμβουλευτική. Παράλληλα, τα Υπνωτήρια για τους αστέγους που έχουν δημιουργηθεί, και ενισχύονται με περισσότερα βάσει της χρηματοδότησης, παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, σίτισης, η κοινωνική επανένταξης και ατομικής φροντίδας και υγιεινής.

«Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για το σύνολο της κοινωνίας εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, η Περιφέρεια Αττικής στέκεται έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη για στέγη, υγειονομική φροντίδα, υγειονομικά μέτρα προστασίας και φαγητό. Με πόρους που ανέρχονται στο ποσό των 14,21 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη λειτουργία 13 δομών αστέγων και ειδικότερα 7 Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας και 6 Υπνωτηρίων σε δήμους της Αττικής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Οι δράσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ