Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Την αναστoλή λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Μονομελές Πρωτοδικείο την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Καισαριανής για έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ηρώ Κωνσταντοπούλου δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, μέχρι την συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από το Δήμο. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε στις 4 Ιουλίου.

Ο Δήμος άμεσα από τον Φλεβάρη είχε ενημερώσει την σχολική κοινότητα, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών για την παρουσία της κεραίας όπου και αποφασίστηκε κοινός συντονισμός και διεκδίκηση.

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος κίνησε τις νομικές διαδικασίες με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και οι Σύλλογοι γονέων με αποφάσεις τους εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση της κεραίας.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη κεραία στην οδό Ηρώ Κωνσταντοπούλου 56 βρίσκεται δίπλα από 2 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά και τα 4 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας, καθώς και ένα του Βύρωνα.

Το γεγονός δε της ύπαρξης πλέον της μίας κεραίας στο χώρο δίπλα από τα σχολεία (υπάρχει ήδη μία κεραία επί της οδού Καλαβρύτων που τοποθετήθηκε πριν από 5 χρόνια περίπου) εντείνει την ανησυχία. Επιπλέον, προσφάτως διαπιστώθηκε η εγκατάσταση κι άλλων κεραιών, στο κτίριο των ΕΛΤΑ, δίπλα ακριβώς στα σχολεία.

Και σε αυτήν την περίπτωση αναδεικνύονται οι ευθύνες της Περιφέρειας που εγκρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων χωρίς να παίρνει υπόψιν της τις σχολικές μονάδες και τις επιπτώσεις στην υγεία των μικρών μαθητών.

Η συνολική και συντονισμένη αντίδραση Δήμου και Συλλόγων Γονέων είναι αυτή που έφερε το θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική εκδίκαση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ