Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Την αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών σε όλους τους Δήμους της Αττικής συνιστά η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διεύρυνση των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη λειτουργία των παιδικών χαρών και των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής συνιστά προς τους 66 Δήμους της Αττικής ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Η σχετική λήψη μέτρων απαιτείται λόγω της διευκόλυνσης της μεταδοτικότητας του ιού από τη χρήση των οργάνων.  Στο πλαίσιο αυτό με εντολή του Περιφερειάρχη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προβεί στο κλείσιμο της παιδικής χαράς στο Πεδίον του Άρεως.
Επιπλέον επισημαίνει την αναγκαιότητα οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό σε πολυσύχναστα μέρη όπως είναι οι λαϊκές αγορές, ενώ σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο, να γίνεται με τη χρήση όλων των ατομικών προφυλάξεων και ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα. Όλοι μαζί συμβάλουμε στην  προάσπιση της υγείας των πολιτών και ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης στον τομέα ευθύνης μας. Προς την κατεύθυνση αυτή χαιρετίζω με ικανοποίηση την απόφαση αρκετών συναδέλφων Δημάρχων να προβούν σε κλείσιμο των παιδικών χαρών τους και ζητώ τη σχετική πρωτοβουλία τους να μιμηθεί το σύνολο των 66 Δήμων της Αττικής. Αυτό κρίνεται αναγκαίο καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση των οργάνων διευκολύνει τη μεταδοτικότητα του ιού.
Αντίστοιχα μέτρα χρειάζεται να ληφθούν, τόσο για τους χώρους που έχουν τοποθετηθεί υπαίθρια όργανα γυμναστικής, όσο και για τους αύλειους χώρους των σχολείων που έχουν κλείσει προληπτικά και διαπιστώνεται ότι συγκεντρώνονται  παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό με προσωπική μου εντολή η παιδική χαρά της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως έχει ήδη αναστείλει της λειτουργία της.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όμως και από τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας οι οποίοι κινούνται σε πολυσύχναστα μέρη όπως οι λαϊκές αγορές. Αν δεν μπορούν να αποφύγουν τη μετάβασή τους σε αυτές καλό θα ήταν, αφού λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να επιλέγουν ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ