Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τεχνικό Πρόγραμμα Ηρακλείου Αττικής: Τα υπονοούμενα για “ρουσφέτια” και η υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κατά το οποίο παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020.

Για άλλη μια φορά, οι ενστάσεις αφορούσαν το έργο της υπογειοποίησης της οδού Μ. Μερκούρη και Κηφισίας, καθώς όπως φαίνεται η παρουσία των μελετητών στο τελευταίο Δ.Σ. δημιούργησε ακόμα περισσότερα ερωτήματα, παρά διευκρινίσεις.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε πως απ’ ότι έγινε κατανοητό από την εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί κάποια οριστική μελέτη, οι μελετητές έχουν ήδη πληρωθεί, καθώς επίσης χαρακτήρισε το έργο της υπογειοποίησης “μια τρύπα που θα περνάνε αυτοκίνητα”.

Αυτό που επίσης προκάλεσε συζητήσεις, και επισημάνθηκε και από τον κ. Βλασσόπουλο είναι η αναντιστοιχία μεταξύ του ποσού που αναφέρεται πως κοστίζει το έργο αυτό στον Δήμο και στην Περιφέρεια, ενώ ο κ. Κουτρούλης έκανε έκκληση στον Δήμαρχο κ. Μπάμπαλο να συσπειρωθούν όλοι μαζί σε συνεργασία με τους δημότες και να ζητήσουν από την Περιφέρεια επέκταση της χρηματοδότησης, ώστε να γίνει ένα έργο “πραγματικής” υπογειοποίησης, που δεν θα αποτελέσει ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Κάτω Ψαλιδίου.

Οι αντιδράσεις για την “παραμέληση” των σχολείων

Εκτός αυτού του ζητήματος, η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από το θέμα της κατασκευής νέου ΚΑΠΗ, κάτι που δυσανασχέτησε μεγάλο μέρος των μελών του Δ.Σ., δεδομένου ότι το ποσό που αναφέρεται για την κατασκευή αυτή είναι πολύ μεγαλύτερο του ποσού που αναγράφεται για τις επισκευές στα σχολεία του Δήμου, ειδικά αυτών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου. Ο κ. Παπαδημητρίου, ο κ. Κουτρούλης και ο κ. Ζαχάρως επεσήμαναν πως η παιδεία και τα σχολεία πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα του Δήμου.

Επιπρόσθετα σε αυτό, και σε ένα πιο γενικό πλαίσιο η κ. Τζίβα και ο κ. Βλασσόπσουλος, στάθηκαν στο ότι δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός για το Ηράκλειο “του αύριο”, καθώς λείπουν έργα που αφορούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τους χώρους πρασίνου, και που γενικά αναβαθμίζουν την πόλη, κάτι που βρήκε σύμφωνα τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.

Από την πλευρά του ο κ. Μπάμπαλος, σημείωσε πως η διοίκηση χρησιμοποιεί τους πόρους που διαθέτει και εκμεταλλεύεται ευκαιρίες όπως οι χρηματοδοτήσεις από τον “ΦιλόΔημο”, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει στον κ. Παπαδημητρίου για τα υπονοούμενα “ρουσφέτια” – που αφορούν κατά κύριο λόγο τις επισκευές σε σημεία δρόμων και όχι σε ολόκληρες οδούς, δηλώνοντας πως οι αποκαταστάσεις γίνονται με στόχο την προσβασιμότητα, και φέρνοντας “στο τραπέζι” την αγωγή που καλείται να πληρώσει ο Δήμος τώρα, για παρεμβάσεις που έγιναν επί αντιδημαρχίας του κ. Παπαδημητρίου.

Τέλος, το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε μόνι από την διοίκηση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν παρόν, εκτός από τη Λαική Συσπείρωση που ψήφισε κατά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ