Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Τα τέσσε4α Στοιχεία”: Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Χανιωτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της σύγχρονης Ελληνίδας σκηνογράφου – εικαστικού  Μαρίας Χανιωτάκη με τίτλο:  “Τα τέσσε4α Στοιχεία”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Σπούδασε Τ. Πολ. Μηχανικός(ΒΑ), Μουσική και πιάνο, Σκηνογραφία στη Royal Academy of Dramatic Art (RADA) Theatre Design Summer School και στο Wimbledon School of Art (WSA)-UAL του Λονδίνου όπου πήρε Master of Arts στην Σκηνογραφία.

Η «Ανάποδη Κλωστή» και η « Ανάποδη Κλωστή – Το Παραμύθι» είναι οι πρώτες της σκηνοθετικές προτάσεις. Στην «Ανάποδη Κλωστή – Το Παραμύθιι» για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παράσταση που απευθυνόταν και σε παιδιά, συμμετείχαν καλλιτέχνες με αναπηρία. Η παράσταση στηρίχτηκε περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο. Έχει εκθέσει έργα της ως εικαστικός σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται ως Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος στο Θέατρο από το 1996.Είναι μέλος της Ένωσης Βρετανών Σκηνογράφων (SBTD), του Ελληνικού Κέντρου τουΔιεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος(ΕΕΤΕ) και της Ένωσης Σκηνογράφων Ελλάδος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 17 Ιανουαρίου 2020, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-17:00, Τριτη 10:00-18:00, Τετάρτη 13:00-20:00. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ