Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την Αττική παρουσίασε ο Πατούλης στην Επιτροπή της Βουλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή της Μάνδρας και ευρύτερα στη Δυτική Αττική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής με θέμα: “Η διαχείριση των Πλημμυρικών φαινομένων: Mάνδρα”.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά προκειμένου να καταρτιστεί ένα συνολικό σχέδιο για όλη την Αττική το οποίο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά παθογένειες δεκαετιών. Για το σχέδιο αυτό τόνισε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές και σχετικές συνεννοήσεις με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Ο Περιφερειάρχης έκανε συγκεκριμένη αναφορά στα έργα που υλοποιούνται υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια δημοπράτησε και εκτελεί έργα και μελέτες προϋπολογισμού περίπου 40.000.000€ .

Ειδικότερα σημείωσε: «Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να θωρακίσουμε την Αττική από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, η ένταση των οποίων αναμένεται να αυξηθεί και λόγω της κλιματικής αλλαγής. Για εμάς είναι σημαντική η περιβαλλοντικά ασφαλής συνολική διαχείριση των πλημμυρικών ροών με βελτίωση των συνθηκών ροής των ρεμάτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό της πόλης της Μάνδρας αλλά και στις παραρρεμάτιες περιοχές αυτών. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει στην περιοχή με πλήθος σημαντικών έργων και μελετών που στόχο έχουν την επίσπευση και την εκτέλεση έργων ουσίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση άλλα και την αναβάθμιση της περιοχής, της Δυτικής Αττικής. Τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή της Κινέτας αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική κι ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή».

Έργα που υλοποιούνται στη Μάνδρα

Μεταξύ των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή της Μάνδρας είναι:

  • Το έργο «Εκτροπή χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριάσιου πεδίου». Προϋπολογισμού 10.890.000,00 € (με ΦΠΑ)
  • Το έργο «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα. Προϋπολογισμού 24.490.000,00 €.
  • Μελέτη τροποποίησης της Π.Ε.Ο. Αθηνών Θηβών στο Χ.Θ. 5+500 και για μήκος 3,5χλμ και επικαιροποίηση της Οριστικής Μελέτης Οδοποιίας και των υποστηρικτικών αυτής μελετών προϋπολογισμού 929.995,82€.
  • Έργο Οριοθέτησης, διευθέτησης και έργα ανάσχεσης ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης ανάντη πόλεως Μάνδρας». Προϋπολογισμού 1.416.960,16 €.

Στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής στην οποία Πρόεδρος είναι η Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία – Θεοδώρα, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χ. Στάθης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Σ. Φάμελλος, οι Βουλευτές Σ. Χιονίδης και Γ. Κοτρωνιάς, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ