Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: Μεγάλες καταστροφές σε Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο [Βίντεο, εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαρωτική ήταν η κακοκαιρία που χτύπησε νωρίς το πρωί, γύρω στις 6, με σφοδρότητα την Αττική. Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στο Νέο Ηράκλειο η σφοδρή κακοκαιρία.

Η Πυροσβεστική μέχρι λίγο πριν τις 11 το πρωί έχει δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική. ενώ 25 συνεργεία με 50 πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους .

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το Λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Ποιες περιοχές χτύπησε με σφοδρότητα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Πεσμένα δέντρα και ταμπέλες

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ειδικότερα, λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

  • Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.
  • Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.
  • Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.
  • Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Καταστροφές στο Ηράκλειο Αττικής

Η δυνατή νεροποντή και ο ισχυρός αέρας έριξαν δέντρα στην οδό Μαρίνου Αντύπα πάνω σε αυτοκίνητα, προκαλώντας σε κάποια σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εταιρείας στην περιοχή.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Την ίδια ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα σε 20 λεπτά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ