Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση για θέματα πρόληψης και θεραπείας του πληθυσμού της Αττικής είχαν χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νικόλαος Κορδιολής.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος μαστογραφιών με την αξιοποίηση των κινητών μονάδων μαστογραφικού ελέγχου, η υλοποίηση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και θέματα κατ’ οίκον νοσηλείας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει τις ενέργειες πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου από εξειδικευμένους φορείς όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η  Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει τις πρώτες σχετικές δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητές μας στον τομέα της Υγείας. Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχα συνεργαστεί στενά με τα στελέχη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε θέματα πρόληψης του καρκίνου και είχαμε καταφέρει με το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών εκατοντάδες γυναίκες να έχουν σωθεί καθώς εντοπίστηκαν έγκαιρα ύποπτα δείγματα. Η συνεργασία μας με την Ελ. Αντικαρκινική Εταιρεία θα συνεχιστεί και από τη νέα θέση μου ως Περιφερειάρχης Αττικής. Πιστεύουμε στην αξία της πρόληψης αλλά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ