Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Στον πάγο” για 4 μήνες η εκδίκαση των ενστάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στους Δήμους Σαρωνικού & Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου με τους Δημάρχους Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δημοσίου, περιουσίας δημοτών του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα Παρασκευή 13/12/2019. Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872.

Στο διάστημα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας η οποία φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκη έχει ως εξής: «H εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (ΦΕΚ Α΄114) αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020 για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/72 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/68 και 698/76 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικό της Περιφέρειας Αττικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ