Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Προληπτικές εξετάσεις στους μαθητές του Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων του Αιγάλεω σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω οι μαθητές της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε πληθώρα προληπτικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις της συλλογικής δράσης περιλάμβαναν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο, καρδιογράφημα, έλεγχο σπονδυλικής στήλης για σκολίωση, κύφωση καθώς και υπογραφή Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ. Μ.) στο 8ο Δημοτικό σχολείο του Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας χαιρέτισε τη σημαντική δράση τονίζοντας πως Δήμος, Ένωση Γονέων, Γιατροί του Κόσμου, Ίδρυμα Ελπίδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν την ευκαιρία σε 100 και πλέον παιδιά της πόλης μας να εξεταστούν, δωρεάν, από Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο και Καρδιολόγο.

Παράλληλα σημείωσε πως δεκάδες δημότες έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, με τη συμμετοχή του συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», ενώ φορείς και δημότες κάνουν πράξη τη ρήση: “Αν έχετε μια ευγενική ψυχή, θα καταλάβετε μια μέρα πως η μόνη δυνατή ευτυχία είναι η προσφορά του εαυτού σας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ