Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι, που οργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Η τελετή λήξης, λόγω της βροχής, αντί της κεντρικής πλατείας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον …Μίμη και τη Λόλα που επισκέφθηκαν το Χαλάνδρι, έντυσαν μικρούς μαθητές με ποδιές και παρουσίασαν το δρώμενο “Το παλιό σχολείο”.

Οι συνεργάτες του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ζωντάνεψαν μια παλιά σχολική τάξη, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραμύθια και δράσεις που υλοποιήθηκαν στο 2ο Φεστιβάλ.

Το 3ο Δημοτικό Χαλανδρίου με τις εκπαιδευτικούς Τέτη Θωμά και Άννα Μαρία Γκίνη, μοιράστηκε στιγμές της δημιουργίας του παρμαυθιού κι ένα τραγούδι που γράφτηκε για να συνοδέψει την παράσταση που είχε σημάνει και την έναρξη της τελικής φάσης του Φεστιβάλ στις 31 Μαΐου.

Το 4ο Δημοτικό Χαλανδρίου με την εκπαιδευτικό Μαρία Φασουλάκη παρουσίασε το βίντεο με το παραμύθι που έγραψαν και δραματοποίησαν τα παιδιά του σχολείου με ήρωες ζώα, βασισμένο στην ιστορία του σχολείου τους.

Για το Φεστιβάλ και τη συμβολή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, μίλησε η πρόεδρος του Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή.

Ακολούθησε ένα παραμύθι – υπερπαραγωγή, που δημιούργησαν τα παιδιά του 7ου Δημοτικού της Νέας Ιωνίας “Parlez-vous francais?” και παρουσίασε η εκπαιδευτικός Ελισάβετ Κρίπα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μέσα από φωτογραφικό υλικό η δουλειά του 9ου Δημοτικού Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παιχνίδι.

Οι συνεργάτες του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με το πρόγραμμα «Ζωντανεύοντας τα παλιά παιχνίδια» γύρισαν τους παρευρισκόμενους πίσω στα παλιά, ενώ τα παιδιά ζωγράφισαν σβούρες, έπαιξαν παλιά παιχνίδια και το Φεστιβάλ έκλεισε με πολλά χαμόγελα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο συνεργάτης του Μουσείου, συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ