Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ορισμός Αντιδημάρχων: Τα νέα πρόσωπα και αυτοί που συνεχίζουν στους Δήμους των Β. Προαστίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ποιους Δήμους οι Αντιδήμαρχοι πήραν ψήφο εμπιστοσύνης και που έγιναν αλλαγές ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, η αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Μία μάχη που αρχικά έφεραν εις πέρας ξεπερνώντας επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας, ωστόσο, οι απαιτήσεις πλέον έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς το δεύτερο κύμα αναμένεται να είναι πιο ισχυρό και θα δοκιμάσει πολύ περισσότερο τόσο το σύστημα Υγείας της χώρας όσο και τον κρατικό μηχανισμό γενικότερα. Οι Δήμαρχοι έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, αλλά και τις έκτακτες καταστάσεις με τις οποίες πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα, όρισαν τους Αντιδημάρχους για τη νέα δημοτική περίοδο.

Στους περισσότερους Δήμους των Βορείων Προαστίων ανανεώθηκαν οι θητείες των ήδη υπαρχόντων με κάποιες επιπλέον προσθήκες, είτε μέσω νέων αντιδημαρχιών είτε μέσω νέων καθηκόντων με έμφαση στον τομέας της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας, ενώ σε κάποιους υπήρξαν αλλαγές ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς που έρχεται.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, οι περισσότερες αλλαγές και προσθήκες εντοπίζονται στους Δήμους Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ταυτόχρονα, ερωτηματικό αποτελούν εκείνοι των Κηφισιάς, Φιλοθέης – Ψυχικού και Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Χ-Τύπου, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στον Δήμο Κηφισιάς.

Ισχυρή η γυναικεία παρουσία στη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας

Ισχυρή θα είναι η γυναικεία παρουσία στη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας και την τρέχουσα δημοτική περίοδο, καθώς η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαϊδου, όρισε τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους, με θητεία για ένα χρόνο από 10/9/2020 μέχρι 9/9/2021: Ο κ. Παναγιώτης Βλασσάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, η κα Αγγελική Σακκαλόγλου, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, η κα Χατζή Ελένη, Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, η κα Ελένη Αλατσίδου Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και ο κ. Αντώνιος Καρβουνιάρης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας.

Νέα πρόσωπα και αρμοδιότητες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Νέα πρόσωπα και αρμοδιότητες στην ομάδα διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έφερε ο ετήσιος «ανασχηματισμός» της δημοτικής αρχής από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκο Μπάμπαλο. Είδηση αποτελεί η θέση ευθύνης που παίρνει ο Ηλίας Μπάρμπας, ο οποίος μολονότι είχε εκλεγεί με την παράταξη του Γιώργου Παπαδημητρίου ανεξαρτητοποιήθηκε από αυτή και προσχώρησε στην παράταξη του Νίκου Μπάμπαλου. Αναλυτικά το νέο σχήμα διοίκησης έχει ως εξής: O κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, η κα Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, ο κ. Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, η κα Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, ο κ. Ηλίας Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Ηλίας Μοσχονάς, Αντιδήμαρχος Γραφείου Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και των Ειδικών Συνεργείων και ο κ. Γιώργος Οικονομίδης, Αντιδήμαρχος Φροντίδας ηλικιωμένων και Ποιότητας Ζωής.

Πολλές και σημαντικές αλλαγές στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Τους έξι νέους αντιδημάρχους, με θητεία από 03/09/2020 έως 02/09/2021, όρισε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας. Σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα διοίκησης συναντάμε δύο νέα πρόσωπα την κα Δήμητρα Σκοπελίτη η οποία ανέλαβε την αντιδημαρχία Οικονομικών και τον κ. Στέλιο Σαριδάκη, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του Περιβάλλοντος και της Καθαριότητας. Ο κ. Γιάννης Μπάλτας μετακόμισε από την αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αυτήν των Τεχνικών Έργων. Ο κ. Νίκος Ζυγούνας κάλυψε τη θέση του κ. Μπάλτα και ο κ. Παναγιώτης Λουσίδης παρέμεινε στη θέση του στην Κοινωνική Πολιτική. Προστέθηκε και η αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Πολίτη την οποία ανέλαβε ο κ. Αδάμ Αδαμίδης, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Αναλυτικά, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεταμόρφωσης έχουν ως εξής: Ο κ. Ιωάννης Μπάλτας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, η κα Δήμητρα Σκοπελίτη, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, ο κ. Στυλιανός Σαριδάκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, ο κ. Νικόλαος Ζυγούνας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο κ. Παναγιώτης Λουσίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και ο κ. Αδάμ Αδαμίδης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη.

Προσθήκες και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας ΧαλκηδόναςΙωάννης Βούρος, όρισε ακόμα δύο δημοτικούς συμβούλους ως αντιδημάρχους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με θητεία από 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ορίζει τον κ. Αναστάσιο Κωνσταντινίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεργασία-σύνθεση-προοπτική» καθ΄ ύλην αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής και τον κ. Αθανάσιο Λέκκα, ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακής Πολιτικής. Αυτοί που ανανέωσαν την θητεία τους είναι οι: Μιχάλης Κουτσάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού, Ηλίας Τάφας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Σωτήρης Κοσκολέτος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρος Γραμμένος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου (Περιβάλλοντος & Άλσους) και Ανθή Παπακώστα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημ. Υγείας.

Μένουν ως έχουν οι δήμοι Χαλανδρίου, Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους Αντιδημάρχους του, καθώς δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται, συνεχίζοντας με τον κ. Σέργιο Γκάκα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Διοικητικών Υπ., τον κ. Κώστα Γερολυμάτο, Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Διαχείρισης Απορριμμάτων, την κα Ελένη Χριστούλη, Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, την κα Αθανασάτου Ιωάννα, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής, τον κ. Χάρη Μαυρουδή, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τον Κώστα Ευθυμίου ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δεν προτίθεται να προβεί σε κάποια αλλαγή και συνεχίζει με Αντιδημάρχους τους Στέφανο Τσιπουράκη, Σπυρίδων Σταθούλη, Ευάγγελο Κάββαλο, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Ιωάννη Νικολαράκο και Κωνσταντίνο Ρώτα, οι οποίοι διατηρούν τις θέσεις και τις αρμοδιότητες που είχαν την περασμένη χρονιά.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να μην προχωρά σε κάποια αλλαγή ή προσθήκη (είχαν προστεθεί προ μηνών 2 νέες αντιδημαρχίες) και να συνεχίζει με τους Ιωάννη Αργυρό, Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών, Τιμολέων Κωστόπουλο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιωάννη Μαλάμο, Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Προστασίας και Προαγωγής Υγείας της Πόλης, Νικόλα Κωβαίο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Δάβαρη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Βασίλειο Σάρκουλα, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσιο Λέκκα, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Νικόλαο Ζόμπολα, Αντιδήμαρχο Νεολαίας της Πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ