Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Οι γονείς πηγαίνουν σχολείο” στον Δήμο Παλλήνης! – Αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε τμήματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει τον θεσμό της Σχολής Γονέων και καλωσορίζει τους γονείς στη νέα επιμορφωτική χρονιά 2019-20.

Οι Σχολές Γονέων προσφέρουν εξειδικευμένη πληροφόρηση για το ρόλο των γονέων, ενημέρωση για την ανάπτυξη των παιδιών, τεχνικές και χρήσιμα εφόδια για να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατό καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες της σύγχρονης εποχής, χωρίς να υποδεικνύουν ποιος είναι ο σωστός γονέας.

Για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει ο Α΄ κύκλος της Σχολής Γονέων σε δύο τμήματα:

  • Το Απογευματινό Τμήμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, με θέμα:

 

«Μήπως το παιδί μου υποφέρει; Συμπτώματα και δυσκολίες στην παιδική και εφηβική ηλικία» με ομιλήτρια την Ελένη Κουκούλη, Εκπαιδευτικό – Ψυχολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε. Αν. Αττική.

Οι συναντήσεις θα γίνονται Δευτέρες ανά δεκαπενθήμερο και ώρες 18:00-20:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Μιαούλη και Γκούρα.

  • Το Πρωινό Τμήμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, με θέμα:

«Wearefamily!!!! Ο ρόλος του γονέα και της οικογένειας σήμερα» με εισηγήτρια την Ανδρομάχη Σπάρτσιου, Κλινική – Κοινωνική Ψυχολόγο του Δήμου Παλλήνης.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη (εκτός αργιών) και ώρες 09:30-12:30 στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Παλλήνης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Φειδιππίδου 25Α.

Η θεματολογία της φετινής εκπαιδευτικής περιόδου θα αφορά σε θέματα που άπτονται στη διαχείριση δυσκολιών που προκύπτουν στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον όπως επικοινωνία στην οικογένεια, μαθησιακές δυσκολίες, ενδοσχολική βία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κ.ά. Οι εισηγήσεις των θεμάτων θα πραγματοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου και από εκπροσώπους άλλων ψυχοκοινωνικών φορέων.

Αιτήσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πρόγραμμα πρωϊνού τμήματος

Πρόγραμμα απογευματινού τμήματος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ