Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ενημέρωσης για τις πρώτες βοήθειες στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία σειρά Ημερίδων Ενημέρωσης με θέμα τις πρώτες βοήθειες στην καθημερινή ζωή, ξεκίνησε υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάση Αυγερινού με ευθύνη διοργάνωσης από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και συνεργασία από τους 13 Δήμους της περιοχής.

Η εναρκτήρια ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Ο Ξενοφών» επί της Λεωφ. Βραυρώνος, με εξαιρετική επιτυχία, προσέλευση πλήθους κόσμου, ερωτήσεις και ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό, και έπεται η συνέχεια.

Το θέμα αφορούσε τη βοήθεια που δίνεται σε κάθε πρόσωπο που υφίσταται μια ξαφνική αρρώστια ή έναν ξαφνικό τραυματισμό, με φροντίδα που παρέχεται για την διατήρηση της ζωής, την πρόληψη της κατάστασης από την επιδείνωση ή και την ανάρρωση.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε συχνά στην καθημερινότητά μας που χρήζουν άμεσης διαχείρισης όπως : τσιμπήματα από έντομα, αιμορραγία, ρινορραγία, δάγκωμα σκυλιού, δυσκολία στην αναπνοή, έγκαυμα, πνιγμό από ξένο σώμα, ηλεκτροπληξία, κατάγματα, σπασμούς, πνιγμό, λιποθυμικό επεισόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ