Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Μορτερό συμπληρωματικά του συλλεκτηρίου αγωγού της οδού Ανδρούτσου στη Νέα Ερυθραία από την ανάδοχο εταιρεία μετά την δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης, έχουν ξεκινήσει και προχωράνε.

Επεμβάσεις πρόκειται να γίνουν στους δρόμους: Χειμάρας, Κύθνου, Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα “μαζευτεί” ένας μεγάλο όγκος υδάτων που ρέουν από την ανάντη περιοχή τμήματος της Εκάλης και της Πολιτείας. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι αποδέκτες μεγάλων ποσοτήτων ομβρίων υδάτων. Πλέον, οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι έντονες και συχνές βροχοπτώσεις δημιουργούν πολλές φορές επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις για τις κατοίκους της περιοχής.

Αυτά και πολλά ακόμη δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κος Μιχάλης Καυγαλάκης σχετικά με το θέμα καθώς επίσης τόνισε: “Στόχος μας είναι να κατασκευαστούν και άλλα τμήματα της υπάρχουσας υδραυλικής μελέτης πέριξ της οδού Ανδρούτσου, που θα αποσυμφορίσουν περαιτέρω την εν λόγω περιοχή, καθώς και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση έργων της αντιπλημμυρικής θωράκισης ολόκληρης της περιοχής Μορτερό με το γνωστό σε όλους έργο του ρέματος “Κοντοχρήστου”. Με την ολοκλήρωση του ρέματος Κοντοχρήστου και την κατασκευή των έργων θα θωρακιστεί η Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία στο μέγιστο ποσοστό, η οποία ταλανίζεται από πλημμυρικά φαινόμενα εδώ και δεκαετίες. “

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ