Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

«Μία Φεγγαράδα είναι η Ελλάδα»: Ένα μελωδικό ποιητικό ταξίδι στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τραγούδια των ποιητών ζωντάνεψαν στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 στη συναυλία «Μια Φεγγαράδα είναι η Ελλάδα» μεταφέροντας στους θεατές μία ρομαντική και νοσταλγική αύρα από διάφορες εποχές και γωνιές της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Μοσχοβάκου, Μιχάλη Γκάνα, Μιχάλη Μπούρμπουλη, Γιάννη Κορίδη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Μιχάλη Παρίση, σε μουσική του πρώην Δημάρχου Ιθάκης Σπύρου Αρσένη.

Επίσης, ακούστηκαν τραγούδια εμπνευσμένα από τις ηρωικές μορφές των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τραγούδια της ελληνικής ναυτοσύνης.

Τη συναυλία συνόδευε μουσικά η παρέα Δημόδοκος. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Έλσα Αφεντάκη, η Χριστίνα Καρύδη και ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Υπεύθυνος ενορχήστρωσης ήταν ο Χρήστος Κουμούσης και έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ξενοκώστας (πιάνο, μπουζούκι). Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν). Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (κιθάρα).

Καλωσορίζοντας επί σκηνής τους συντελεστές της μουσικής συναυλίας ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: «Μια Ελλάδα μελωδίες, στίχους, μνήμες και ευχές που μπλέκουν αρμονικά σε αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι με πρωτεργάτη έναν άοκνο καλλιτέχνη και συνάμα άνθρωπο της προσφοράς και της αυτοδιοίκησης. Ευχόμαστε να είναι το ίδιο δημιουργικός και γεμάτος έμπνευση για πολλά χρόνια μπροστά».

Από την πλευρά του ο κ. Αρσένης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, μεταφέροντας την ικανοποίησή του που το Μαρούσι αγαπά τον πολιτισμό και στηρίζει τους δημιουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ