Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Κορωνοϊός: Εντατικοποίηση των ελέγχων καταστήματα διανομής τροφίμων ζητά ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντατικούς ελέγχους σε φορείς, καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τη διανομή, παρασκευή και πώληση τροφίμων με στόχο την προστασία των καταναλωτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ανταποκρινόμενος και στο αίτημα του ΕΦΕΤ να συνδράμει η Περιφέρεια στους ελέγχους της αγοράς με στόχο να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των καταναλωτών, ο κ. Πατούλης στην επιστολή του, αναγνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα στελέχη της Περιφέρειας, ζητά ενίσχυση της επιτήρησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα ζητά από τα κλιμάκια ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας να εστιάσουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων λόγω της συγκυρίας (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με διανομή «take away», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λπ.) και να αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τόσο κατά τη διάθεσή στους καταναλωτές, όσο και στα προηγούμενα στάδιά τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, ο κ. Πατούλης καλεί τις υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές), συγκεντρωτικά ανά Γενική Διεύθυνση.

Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας παράλληλα με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ