Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Κατασκευή ράμπας και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Βλαχερνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σημαντικό έργο του Δήμου Αμαρουσίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου, εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, την παραμονή της εορτής της Παναγίας.

Το έργο θα συμβάλει στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το Ναό, αλλά και στην ασφάλεια των παιδιών, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κατασκευή ράμπας και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων πέριξ του χώρου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την τελετή του αγιασμού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη «τιμής ένεκεν για τη στήριξη και τη συνολική προσφορά του στον Ιερό Ναό.»

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους, εκφράζοντας τη βούληση ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα και θα στηρίζει τους πατέρες της εκκλησίας στο σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο τους, σε μια δύσκολη εποχή που δοκιμάζονται οι αρχές και οι αξίες μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσέφερε επίσης την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βλαχερνών στον κ. Βασίλη Κόκκαλη, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στο σημαντικό αυτό έργο, ως Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στην εσπερινό και στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευάγγελος Κάββαλος, Κωνσταντίνος Ρώτας, και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Ελένη Βλάχου- Σταματάκη.

Στα έργα εξωραϊσμού του χώρου περιλαμβάνονται η τοποθέτηση μαρμάρινων δαπέδων περιμετρικά του Ναού, καθώς και η τοποθέτηση εξωτερικών καθιστικών (παγκακίων) και ζαρντινιέρων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ