Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

«Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή» – Παρουσία του Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παγκόσμια συμβολή της ελληνικής γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι μεγάλη και σημαντική η ευθύνη για τη διατήρηση, μεταλαμπάδευση και την “εγγραφή” της ζωντανής εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στο παρόν και μέλλον, για τις γενιές που έρχονται, της Ελλάδας και του κόσμου μας, αλλά κυρίως για τις γενιές της Διασποράς μας και εξήρε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης επισημαίνοντας η ανάδειξη και διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομίας, όπως είναι η γλώσσα, είναι προτεραιότητα.

Στην τελετή που είχε τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή» παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων η υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ο υφ. Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κ. Βλάσσης και εκπρόσωποι κομμάτων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γ. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του υπ. Εξωτερικών Ι. Χρυσουλάκης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ