Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Εργαστήριο Ρομποτικής & Χριστουγεννιάτικος Στολισμός στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης σας προσκαλεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου σε μια συναρπαστική εμπειρία Ρομποτικής και αμέσως μετά στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου.

Η δράση «Ο Έξυπνος κος ARDUINO σε Ρόλο Φύλακα Θερμοκηπίου! Ένα Βιωματικό Εργαστήριο STEAM & Robotics»  θα πραγματοποιηθεί ώρες 10:00 – 12:00 για όλους τους μαθητές με ελεύθερη είσοδο. Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προκύπτουν από το συνδυασμό των τεχνικών αυτών με το STEAM και τη ρομποτική.
Για μαθητές Γ’ – ΣΤ 
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής και των STEAM εφαρμογών μέσα από την εφαρμογή του αυτόματου σκιάστρου. Με τη βοήθεια εκπαιδευτών, η κάθε εργαστηριακή ομάδα θα μπορέσει να αναπτύξει αυτόνομα τα δικά της ηλεκτρονικά κυκλώματα και τον προγραμματιστικό κώδικα που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της διάταξης του αυτόματου σκιάστρου.
Για μαθητές Α’ και Β’
Για τους μαθητές 1ηςκαι 2ηςτάξης του Δημοτικού, η noesisHUB διαθέτει διαφορετικό κύκλο βιωματικών εργαστηρίων STEAM, που θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Σκοπός του κύκλου αυτού είναι η ομαλή εισαγωγή των μαθητών αυτών των ηλικιών στις Φυσικές και Μαθηματικές έννοιες που συναντούν στην καθημερινότητά τους, μέσα από δράσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αλλά και τις κατασκευές με απλά υλικά. Κατάλληλα επιλεγμένες ρομποτικές διατάξεις και ψηφιακές εφαρμογές εμπλουτίζουν τον εργαστηριακό κύκλο. Στα τελευταία εργαστηριακά μαθήματα γίνεται μία εισαγωγή στον μικροελεγκτή Arduino Uno, ώστε οι μαθητές της 3ης τάξης του Δημοτικού να εισαχθούν με ομαλό τρόπο στο πρόγραμμα ρομποτικής και STEAM της επόμενης βαθμίδας, αν το επιλέξουν.
Αμέσως μετά
θα πραγματοποιηθεί ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου, ώστε να δημιουργηθεί μια χαρούμενη παρέα για την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ