Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Επιτυχία για την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη από τον Φ.Ο.Ν.Ι.

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) οργάνωσε μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μέλη του ΦΟΝΙ και από πολίτες οι οποίοι μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν την όλη εκδήλωση, ενώ παρευρέθηκαν οι εξής επίσημοι: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, η κα Ξ. Παλλίογλου ως εκπρόσωπος της Δημάρχου κας Δ. Θωμαϊδου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο κα Χρυσάνθη Σφυρή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Κατσαντώνη και το μέλος κα Ανθούλα Παπαθανάση, ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Λιβέρης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Χομπάς, από το Αθλητ.Γ.Σ.Ν.Ι. Ανατολή, ο κ. Κώστας Τσαγκαράκης, από τη Διαδ/κή Πολιτ.΄Ενωση κ. Γιάννης Δαρμογιάννης, από το Σύλλογο Ινεπολιτών η κα Λαμπρινή Σπανοπούλου, από τον Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας η κα Ελσα Ανθρακίδου και από τη Ένωση Γυναικών Ελλάδας Ν.Ιωνίας κα Λέλα Μπανούση.

Αφού έκανε μία σύντομη εισήγηση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας κ. Χρήστος Ιωάννου πήρε το λόγο ο κ. ομιλητής Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Εξήρε το έργο του Σεφέρη που είχε σαν όραμα τον Ελληνισμό, την ποίηση, τον ΄Ανθρωπο, τη Ζωή που μόνο ένας μεγάλος ποιητής σαν το Σεφέρη μπόρεσε να το εκφράσει με τη δική του γλώσσα και να ακουστεί παντού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον ομιλητή οι οποίες πήραν τις απαντήσεις τους.

Στη συνέχεια, εκκλήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ όπως χαιρετίσει την εκδήλωσή αυτή. Αφού χαιρέτισε την εκδήλωση συνεχάρει τον κ. Γαραντούδη για την τόσο κατατοπιστική ομιλία του, αναφέρθηκε και ίδιος στο έργο και του ζωή του Σεφέρη και στο τέλος συνεχάρει τον Όμιλο γι αυτή την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση.

Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Θανάση Χαλκιά και τέλειωσε η εκδήλωση με μελοποιημένα ποιήματα από τη χορωδία του κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ