Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ενημέρωση για τα προσφυγικά του Καρέα από τη Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου η ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων του Καρέα για το έργο «Ανάπλαση της περιοχής των προσφυγικών του Καρέα», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το Δήμο Βύρωνα.

Τα «προσφυγικά» είναι μια περιοχή στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα, που οικοδομήθηκαν το 1955 για να στεγάσουν πρόσφυγες από την Αρμενία, τη Ρουμανία, Ρωσοπόντιους κ.α.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στην ενημέρωση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Αστικό Κέντρο Καρέα (ΚΕΦΟ), τόνισε ότι οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιλύουν μια σειρά από σημαντικά προβλήματα πολλών ετών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την περιοχή του Καρέα εν γένει.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να ανακατασκευαστεί το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων υδάτων με σύγχρονες προδιαγραφές, το εσωτερικό οδικό δίκτυο με στρώση ψυχρής ασφάλτου, όλα τα υπάρχοντα πεζοδρόμια, οι πλατείες και η ενοποίησή τους με παρακείμενους χώρους για δημιουργία πρασίνου. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστεί με λάμπες LED, ενώ θα δημιουργηθούν επίσης παιδικές χαρές, παγκάκια, ξύλινες πέργκολες κ.α.

Τον λόγο έλαβε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης, ο οποίος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις λεπτομέρειες του έργου.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που αντιμετωπίζει τον μαρασμό μιας ολόκληρης περιοχής, αναβαθμίζοντάς την. Σημαντική όμως είναι και η ίδια η ενημέρωση, διαδικασία που προάγει το διάλογο και τη συμμετοχή στα κοινά.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ