Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του Προστάτη στο Ίλιον

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανδρών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του Προστάτη και του προσυμπτωματικού ελέγχου, ο Δήμος Ιλίου διοργάνωσε, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ημερίδα με ομιλητή τον γιατρό ουρολόγο και Κοινό Αν. Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αθανάσιο Μπαντή.

Σε μια ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική παρουσίαση, ο κ. Μπαντής τόνισε ότι ο καρκίνος του Προστάτη αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες παγκοσμίως, επεσήμανε την ανάγκη ενημέρωσης και ελέγχου και σημείωσε ότι δε χρειάζεται φόβος αφού υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές, αρκεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Όταν ο καρκίνος του Προστάτη είναι αρχικός και εντοπισμένος, το ποσοστό των ασθενών που θα γίνουν καλά είναι πάνω από 95%. Αυτό αποδεικνύει ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία, για αυτό και είναι ζωτικής σημασίας οι προληπτικές εξετάσεις στους άνδρες άνω των 50 ετών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον γιατρό ουρολόγο Αναστάσιο Μπαντή, έναν άνθρωπο με πλούσιο ερευνητικό έργο και βραβεύσεις, για τη συμβολή του στη διοργάνωση της ημερίδας, την άριστη δουλειά που επιτελεί στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε μαζί του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ