Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ελεύθερες οι μεταγραφές για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Δήμου Μαραθώνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι καταστροφές που άφησε η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 εξακολουθούν να είναι ένα μεγάλο βάρος για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα, πόσο μάλλον για τα παιδιά.

Δεδομένης της δυσχερούς κατάστασης στην οποία ζουν πολλά από αυτά που έμειναν χωρίς στέγη ή υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές, και εν όψει των μεταγραφών των επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων που πέρασαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα εκτός Αθήνας, είχε αιτηθεί από τον Δήμο και τις οικογένειες τους η δυνατότητα ελεύθερων μεταγραφών για τους πληγέντες.

Οι πιέσεις εν τέλει έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 πάρθηκε η απόφαση της υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, που αφορά στα τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας της πυρκαγιάς, για ελεύθερη μεταγραφή τους σε κάποια σχολή της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Ένα δίκαιο αίτημα των φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που βίωσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, για την επέκταση του ευεργετικού μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, ως κοινωνικό μέτρο στήριξης, έγινε από σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 7/11/2019) πραγματικότητα. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των φοιτητών και των οικογενειών τους, διεκδίκησε, με συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσωπικά την υπουργό κα Νίκη Κεραμέως, που ρύθμισε, επ’ ωφελεία των φοιτητών μας, αυτή την εκκρεμότητα και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το έτος 2021-2022.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ