Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Δράσεις καθαρισμού και ανακύκλωσης από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά οι δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των μαθητών της πόλης, που αφορούν στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

“Πού πετάω τι”… στο 7ο Νηπιαγωγείο

Πρώτα απ’ όλα, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου
καθαριότητας Ελένης Δάβαρη, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, συνοδευόμενοι από το Κινητό Πράσινο Σημείο, επισκέφτηκαν το 7ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου είναι ένα όχημα, το οποίο προσφέρει ενημέρωση στο κοινό σχετικά με τις δράσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών. Παράλληλα συλλέγει διάφορα υλικά προς ανακύκλωση, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, βιβλία και παιχνίδια.

Στο 7ο νηπιαγωγείο τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη χρήση των πέντε διαφορετικών κάδων, που διαθέτουν οι τριάντα Γωνιές Ανακύκλωσης της Αγίας Παρασκευής, όπου συλλέγονται τα ακόλουθα υλικά:

-χαρτί/χαρτόνι,
-γυάλινες συσκευασίες,
-μεταλλικές/πλαστικές συσκευασίες,
-απόβλητα κουζίνας και κήπου (οργανικά)
-ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη.

Τα παιδιά κατανόησαν «τι πρέπει να πετάνε πού» και πληροφορήθηκαν για την πορεία κάθε υλικού μετά από τη συλλογή του. Επιπλέον, η ομάδα του Δήμου έπαιξε με τα νήπια το παιχνίδι «Πού πετάω τι», ώστε να έχουν και τη βιωματική εμπειρία των καινούριων γνώσεων.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν από τον Δήμο πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων, για την αποφυγή χρήσης της πλαστικής σακούλας, σε παιδιά και νηπιαγωγούς, ενώ τα παιδιά επισκέφτηκαν το Κινητό Πράσινο Σημείο που βρισκόταν στην αυλή του νηπιαγωγείου και εναπόθεσαν ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους.

Καθαρισμός στο οικοδομικό τετράγωνο 451

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, πραγματοποίηθηκε καθαρισμός και διαμόρφωση του
οικοδομικού τετραγώνου 451, που βρίσκεται στα Πευκάκια.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει έκταση 23 στρεμμάτων, ανήκει στην περιουσία του Δήμου και σε αυτόν πρόκειται να ανεγερθεί το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων. Το συνεργείο του Δήμου, εξοπλισμένο με JCB και ανατρεπόμενο φορτηγό, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Νοεμβρίου, καθάρισε και διαμόρφωσε τον χώρο, στον οποίο είχαν συσσωρευτεί μπάζα και απορρίμματα επί σειρά ετών.

Στις εργασίες που πραγματοποίησε ο Δήμος παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του
Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) ο Αντιπρόεδρος Κώστας Γουργούλης, το μέλος Γιώργος Κωβαίος, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων Χρήστος Λαμπρινάκης, και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ