Ελάτε στην παρέα μας

Ωρωπού

Ωρωπός: Καθαρισμοί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν από χθες το πρωί οι εργασίες καθαρισμού δρόμων και κοινόχρηστων χώρων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Τα συνεργεία έχουν μισθωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το εγχείρημα προβλέπει και την δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας εντός και περιμετρικά της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, ο Δήμος προχώρησε σε μια τέτοια επιχείρηση ύστερα από την ανακήρυξη κάποιων περιοχών του από την Πολιτική Προστασία, την περασμένη Δευτέρα, ως περιοχές έκτακτης ανάγκης. Περιοχές του Δήμου που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση είναι ο Κάλαμος, ο Αυλώνας, ο Δροσοπηγή και η Μαλακάσα. Οι ενέργειες πραγματοποιούνται προκειμένου ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις ανάγκες καθαρισμού το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, «Θα καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο της Ιπποκράτειου συνολικού μήκους 96 χιλιομέτρων. Έχουν ξεκινήσει πολλά συνεργεία και οι εργασίες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες».

Η χρηματοδότηση των έργων του καθαρισμού γίνεται ύστερα από δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και δύο τηλεσυνεδριάσεις παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και αποστολής εγγράφων και μελετών του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας, επέβλεψαν την έναρξη των εργασιών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ