Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σκάλα Ωρωπού: Δεν θα γίνονται φορτοεκφορτώσεις πλοίων στο λιμάνι – Η δήλωση της δημοτικής αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από πληροφορίες για την ύπαρξη επίσημου αιτήματος προς τις αρμόδιες Αρχές για φορτοεκφόρτωση εμπορικού πλοίου στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού, ο Δήμος κινητοποιήθηκε αποστέλλοντας επιστολή προς όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές ζητώντας επίσημη ενημέρωση.

Πιο αναλυτικά, με έγγραφο προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας και το Λιμεναρχείο Ωρωπού την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 (αρ.πρωτ. 23182) και υπογράφει ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Δήμος Ωρωπού ζητάει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη αιτήματος για άδεια φορτοεκφόρτωσης εμπορικού πλοίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση την πάγια θέση της στο θέμα της χρήσης του λιμένα Ωρωπού. Κατανοεί την ανησυχία των πολιτών και δηλώνει  πως θα πράξει τα δέοντα ώστε το λιμάνι του Ωρωπού να μην χρησιμοποιηθεί σε  εμπορικές χρήσεις που θα υποβαθμίσουν το ρόλο του λιμανιού και θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του. Υπενθυμίζει επίσης πως μετά από πρωτοβουλίες του Δήμου Ωρωπού ήδη εκπονούνται μελέτες που είναι στο τελικό στάδιο για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Ωρωπού.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ