Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με λαμπρότητα γιόρτασε την 25η Μαρτίου ο Δήμος Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ωρωπού γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου με δοξολογίες και παρελάσεις στο Καπανδρίτι, στον Αυλώνα, στον Κάλαμο, στο Χαλκούτσι και εν τέλει τη μεγάλη παρέλαση στον Ωρωπό.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν στις 09:00 με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους ιερούς Ναούς του Δήμου. Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αγ.Γεώργιος) στα Νέα Παλάτια Ωρωπού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας – Ἁμαρουσίου – Ωρωπού Κύριλλου, του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, αντιδημάρχων, μελών της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, Τοπικών συμβούλων καθώς και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, των Συλλόγων, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και πλήθος κόσμου. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού και Ν.Παλατίων Κωνσταντίνο Τετρίγκα.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κύριλλου, ενώ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης εκφώνησε τον χαιρετισμό της Ημέρας.
Στο μήνυμα του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Aυτή η επέτειος μπροστά σε δύο μεγάλες απειλές. Από την μια ο ιός που επιμένει και από την άλλη μια νέα ανοιχτή πληγή για την κόσμο, ο πόλεμος στην Ουκρανία που απειλεί την ίδια την ανθρωπότητα και μας οδηγεί σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. Ας εμπνευστούμε από τους ήρωες του 1821 πραγματικά και όχι πρόσκαιρα. Ας τους έχουμε στο νου μας καθημερινά και όχι μια φορά το χρόνο. Και τότε μόνο θα είμαστε άξιοι της ελευθερίας που εκείνοι μας χάρισαν. Ζήτω το Εθνος. Ζήτω η 25η Μαρτίου. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους”.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή των περισσότερων σχολείων του Δήμου Ωρωπού, πολιτιστικών συλλόγων, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι σύλλογοι με τις παραδοσιακές φορεσιές μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΩ.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ