Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κάλαμος: Ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο Σχέδιο Πόλης του Δήμου Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία ιστορική συνεδρίαση για τον Δήμο Ωρωπού και ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Καλάμου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Κατσιγιάννη για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Καλάμου γνωμοδότησε θετικά και έτσι ο Κάλαμος μπαίνει σε μία νέα εποχή κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης όπως έγινε πριν λίγες εβδομάδες και με την Παραλία Μαρκοπούλου.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 19η Ιανουαρίου το Δήμο Ωρωπού εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Δέδες.

Αμφότερα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού τοποθετήθηκαν εκτενώς στη συζήτηση για το μείζον θέμα της έγκρισης της της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για τη «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Καλάμου, Δήμου Ωρωπού»/ Επικαιροποίηση μελέτης Β2 – Σταδίου.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης που έμαθε τα νέα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας “Ελπίδα” δήλωσε:

“Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου και για τις σημαντικές και ιστορικές εξελίξεις για τον τόπο μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον Θανάση Κατσιγιάννη για την θετική εισήγηση του. Ο Κάλαμος επιτέλους βγαίνει στο προσκήνιο. Ο Κάλαμος θα έχει αυτό που του αξίζει και ακόμα είμαστε στην αρχή. Το ίδιο ισχύει για κάθε γωνιά του τόπου μας. Είμαι υπερήφανος διότι μόλις σε δυόμιση χρόνια έχουμε πετύχει για τον τόπο μας πραγματικούς άθλους και υλοποιούμε τα όνειρα δεκαετιών των συμπολιτών μας και των προγόνων μας. Συνεχίζουμε. Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ